VIVIAN NIELSEN: BREAKING THE WAVESLars von Trier filmje nyomán a magyar színházi változatot Guelmino Sándor és Gecsényi Györgyi készítette
Az egyszerű és erős hitű Bessnek mindenekelőtt Istent kellene szeretnie. De Bess meg meri osztani a szeretetét Jannal, egy kívülállóval, akivel szenvedélyes házasságra lép, és akivel boldog közös életbe kezd. Amikor Jan szörnyű balesetet szenved, Bess egy sor önfeláldozó gesztusba kezd, amelyről úgy hiszi, megmentheti Jan életét.

Lars von Trier 1996-os kultuszfilmje, a Skót Felföld egy elszigetelt kis falujában játszódó Hullámtörés sokkolta a film világát. A film zord tájai és lecsupaszított esztétikája válaszok helyett kérdéseket szegeznek nekünk. Miért fordítunk hátat mindig a leggyengébbnek? Mikor válik a belenyugvás fojtogatóvá? És vajon a hit nem inkább egy érzés a puszta szó helyett?

Nem tudok felidézni egyetlen filmet sem, amelyben a színészi játék ennyire erőszakosan és ennyi bájjal fenyegetett volna azzal, hogy áttöri a film keretét és valósággá válik.

Event Date: 10 May.
About Event Date: The date is set, it will not change
Organiser: Hungarian Theatre of Cluj
Domain: Culture, Education, Music,
Cluj-Napoca 2015 priorities: SHARE Culture, SHARE European,
Location: Cluj- Napoca

About Event
Website: http://huntheater.ro/havi_musor.php?cd=201505
Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul.Maghiar.de.Stat.Cluj?fref=ts
Contact: emoke.veres@huntheater.ro

Comments:

Add Comment