Spectacolul caritabil de Crăciun "Care-i Fruntea ?"
Este un spectacol caritabil de Crăciun, care reprezintă de fapt, o competiție între zonele etnografice ale României : ARDEALUL, MARAMUREȘUL și MOLDOVA; la spectacol sunt invitați interpreți și ansambluri de muzică populară.
Astfel, echipe din diferite regiuni formate din studenți și nu numai, se întrec în a demonstra Care-i Fruntea in tradiții și obiceiuri de Crăciun, spectacolul sfârșindu-se cu o licitație de produse tradiționale, iar banii fiind donați in scopuri caritabile. Bineînțeles, scopul principal al acestui concurs-spectacol, pe lânga strângerea de donații, este de promovare a zonelor etnografice ale României în rândul tuturor celor care iau parte la spectacol.
StudyTrip - Fellowship Programme "Shaping Europe - Civic Education in Action"Bundeszentrale für politische Bildung împreună cu Robert Bosch Stiftung oferă anul burse în domeniul proiectelor sociale / comunitare. În cadrul acestui program tinerii interesați din Bulgaria, Estonia, Grecia, Croația, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria și Cipru au posibilitatea să petreacă 2-3 luni în Germania în cadrul unui ONG gazdă, unde se pot familiariza cu sistemul ONG-urilor din Germania. Proiectul este destinat dezvoltării unei rețele de ONG-uri din domeniul social / comunitar, prin intermediul căreia beneficiază de formare continuă, de transfer de know-how – și dezvoltare organizațională.
Atingerea acestui scop include vizite în țările partenere. În primăvara acestui an o parte din membrii rețelei au petrecut câteva zile în Bulgaria, vizitând diferite organizații, făcând cunoștință cu proiectele acestora, purtând discuții despre posibilități de finanțare, greutăți, idei, implementarea proiectelor, șamd. În toamna anului 2015 ne vom întâlni la Cluj având un scop asemănător.